Met maatje op duo-fiets van de natuur genieten

Elke week gaat Pierre op bezoek bij Wiel. Wiel heeft dementie en Pierre is sinds 2020 maatje voor Wiel. Beiden houden ze van de natuur en maakten ze graag wandelingen in de bossen in en rondom Roermond. Door de achteruitgang van Wiel was dit sinds kort niet meer mogelijk. Een duo-fiets bood uitkomst! Met behulp van deze fiets kunnen ze er samen nog steeds op uittrekken. Door het fietsen kan Wiel blijven genieten van de natuur. Voor Wiel een welkome afleiding en hij blijft daardoor in beweging. Tijdens de fietstochtjes is er bovendien tijd voor een gezellig koffiemoment met z’n tweeën.

Juist voor mensen met dementie blijft bewegen belangrijk en kan het zelfs het ziekteproces vertragen. Volgens de vrouw van Wiel betekenen de fietstochtjes veel voor hem en knapt hij er van op. Mocht u door bovenstaande geïnteresseerd zijn om zelf ook iets te gaan betekenen voor mensen met dementie? We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Neem daarvoor dan geheel vrijblijvend contact op met: Els Dorssers e.dorssers@vijf.nu 06 – 5256 2879.