Toegerust na de diagnose: Partner in Balans

Maud Daemen en Sander Osstyn, onderzoekers bij het Alzheimer Centrum Limburg, geven tijdens het Alzheimercafé van maandag 3 oktober in Roermond uitleg over de online cursus Partner in Balans. Ze vertellen meer over de inhoud van het programma en hoe u hieraan deel kunt nemen.

Partner in Balans is een cursus ter ondersteuning voor naasten van mensen met dementie. De cursus is gericht op het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven. Hoe ga je enerzijds om met de situatie en de veranderingen bij je naaste, en hoe kom je anderzijds toe aan je eigen behoeften? Tijdens de cursus kunt u naar eigen behoefte modules volgen over verschillende thema’s, bijvoorbeeld over: ‘acceptatie’, ‘communicatie met je partner’ en ‘omgaan met veranderingen’.

Een persoonlijke coach begeleidt de deelnemers en geeft ook gericht feedback. Coaches zijn hulpverleners zoals psychologen of casemanagers die met een training bijgeschoold zijn tot ‘Partner in Balans’-coach. Onderzoek van onder andere dr. Lizzy Boots uit Roermond laat zien dat het zelfvertrouwen, gevoel van controle en de kwaliteit van leven van naasten na het volgen van de cursus verbeterd is.
Sander en Maud gaan graag met u en eventueel uw partner met dementie en alle andere belangstellenden in gesprek over Partner in Balans en dementie.

Het Alzheimercafé op maandag 3 oktober vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige setting om met elkaar over dementie te spreken.
Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.

Facebookpagina van het Alzheimercafé.