Vitaliteitsbijeenkomsten valpreventie

Bij mensen van 65 jaar en ouder zijn valongelukken de meest voorkomende oorzaak van verwondingen. Bijna de helft van alle valongelukken veroorzaakt verwondingen als hersenletsel of botbreuken. Het komt vaak voor dat ouderen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Dit wil natuurlijk niemand! Daarom gaat gemeente Roermond binnen verschillende wijken van start met Valpreventie.

Er komen per wijk twee verschillende cursussen Valpreventie:

  • In Balans: de cursus In Balans besteedt aandacht aan het verbeteren van uw evenwicht. Hierdoor staat u steviger op de been, neemt uw zelfvertrouwen toe en verbetert u uw looppatroon.
  • Vallen Verleden Tijd: door deelname aan de cursus Vallen Verleden Tijd leert u wat u moet doen wanneer u gevallen bent, als u dreigt te vallen of hoe u uw balans kunt verbeteren.

Vitaliteitsbijeenkomst
Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een Vitaliteitsbijeenkomst bij u in de wijk. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stuk vlaai krijgt u meer informatie over de cursussen Valpreventie en gaan we samen een paar testjes uitvoeren. De cursussen Valpreventie  starten in mei. Meld u nu aan voor een van onderstaande Vitaliteitsbijeenkomsten:

  • Roermond Oost: dinsdag 23 april, 14.00 – 16.00 uur. De Donderie, Donderbergweg 47-49, Roermond
  • Swalmen: woensdag 24 april, 14.00 – 16.00 uur. De Mert Swalmen, Markt 1, Swalmen
  • Donderberg: vrijdag 26 april, 10.00 – 12.00 uur. De Donderie, Donderbergweg 47-49, Roermond

Wilt u zich aanmelden voor een Vitaliteitsbijeenkomst of heeft u vragen? Mail dan naar valpreventie@roermond.nl of neem telefonisch contact op via (077) 205 8308
Als inwoner van de gemeente Roermond kunt u gratis deelnemen aan de Vitaliteitsbijeenkomst en de cursus!