Webinar dementie op jonge leeftijd

De diagnose dementie op jonge leeftijd en hoe nu verder? Online talkshow over de symptomen, diagnose, ondersteuning en aanpak van dementie op jonge leeftijd

In Nederland hebben naar schatting 15.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar, dementie. Vaak blijft het lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is van deze problemen. Meestal denkt men eerst aan depressie, overspannenheid of relatieproblemen. Wanneer de diagnose dementie wordt gesteld, geeft dit meer duidelijkheid en rust voor de familie.
Om de diagnostiek en toegang tot zorg voor jonge mensen met dementie te verbeteren, is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in hoe vaak dementie op jonge leeftijd voorkomt en met welke signalen dit zich presenteert in de huisartsenpraktijk. Dit wordt onderzocht binnen het PRECODE project, geleid door Alzheimer Centrum Limburg. Ook is het belangrijk om geschikte ondersteuning te ontwikkelen die past bij de behoeften.

In het webinar zijn te gast: Daisy Kraus, casemanager bij Hulp bij Dementie, en prof. dr. Marjolein de Vugt. Ook zullen Jeroen Bruinsma, Kirsten Peetoom en Stevie Hendriks van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+ meer vertellen over nieuwe diagnostiek en tools die kunnen ondersteunen in het dagelijks leven.
Het webinar wordt gepresenteerd door L1-presentator Kirsten Paulus en is gratis bij te wonen. De inloggegevens opvragen kan via een mail aan: samenvooruitmetdementie@gmail.com
• Vermeld in de mail s.v.p. uw naam en telefoonnummer.
• Telefonisch aanmelden kan via het nummer: 06 5073 9831.
• U krijgt na uw aanmelding een link en wachtwoord, waarmee u veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livestream.
• Deelname is gratis.
• We starten om 19.30 uur.
• Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen.