Nog plaatsen vrij bij Alzheimergym

Daags voor Wereld Alzheimerdag was ik te gast bij een work-out van Alzheimergym. Ik werd vriendelijk opgenomen in de gezellige groep, die al 5 jaar samen gymt.

Vandaag was het thema zomerse vakantie. Er lag een Frans hoedje voor me klaar, een kleurige plu en een blauwe bal. Susanne zorgt er voor dat vele spiergroepen voorbij komen, maar allemaal op een voor iedereen haalbaar eigen niveau. Ik had mijn trainingspak-outfit aangedaan, maar met gemakkelijk zittende kleding kun je bij Alzheimergym ook goed uit de voeten. Dat bewezen onder andere Jan, Wim en Joke en Mini en wie nu de persoon met dementie was en wie de partner viel mij niet echt op. Iedereen doet mee voor wat ie waard is.

In gedachten nam Susanne ons mee uit wandelen in Parijs. We liftten naar Spanje en in Andalusië beklommen we virtueel per fiets een berg en freewheelden we er weer van af. Susanne heeft een haast onuitputtelijke fantasie voor thema’s om haar oefeningen aan te verbinden. En na het uurtje stevig bewegen volgde er een passende cool down.

Geert en Riet uit deze fijne groep trakteerden na afloop van het uurtje bewegen op een kopje koffie vanwege hun 55-jarige bruiloft vorige week.

Susanne heeft nog enkele plaatsen vrij.

[impressie van Kees Spapens]

Alzheimergym iedere maandag om 11 uur in de Jo Gerrishal. Informatie bij docente Susanne Drijsten: 06 4079 9608 of drijsten@ziggo.nl
Prijs: € 16,04 per maand. Opgeven met formulier voor MBVO op roermondsport.nl/senioren of via een mailtje naar Noranda Francisca 60plussport@roermond.nl of telefoon (0475) 35 94 33.