Wereld Alzheimer Week 2018

Op 21 september 2018 is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom vindt in Roermond de Wereld Alzheimer Week plaats van 17 tot en met 23 september. In deze week worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie, hun naasten en eenieder die geïnteresseerd is. Dementievriendelijk Roermond zorgt samen met alle partners voor een mooi programma. Iedereen kan meedoen of meehelpen. Zo maar eenmalig of als vaste vrijwilliger.

Programma
Het programma loopt van maandag 17 september tot en met zondag 23 september. Het omvat onder andere allerlei lezingen, exposities en (muzikale) activiteiten.

De coördinatie van de Wereld Alzheimer Week 2018 is in handen van Kees Spapens, namens Alzheimer Nederland afdeling Midden-Limburg (keesspapens@gmail.com, telefoon 06 – 1610 6069).

Bekijk het uitgebreide weekprogramma.

Symposium: “Dementievriendelijk, dat doen we samen!”
Een belangrijke activiteit tijdens de Wereld Alzheimer Week is het symposium “Dementievriendelijk, dat doen we samen!” Dit vindt plaats op donderdag 20 september, van 13.00 – 17.00 uur.
Lees het nieuwsbericht en bekijk de uitnodiging.
Lees het verslag van het symposium.

Filmpjes


L1-reportage ‘Stad voor Iedereen’. Dit laat goed zien hoe Dementievriendelijk Roermond leeft. De reportage is gemaakt in het kader van de campagne ‘L1mburg Helpt Onvergetelijk’, die op woensdag 21 september 2016 – Wereld Alzheimer Dag – eindigde met een tv-marathon in de ECI Cultuurfabriek in Roermond