Vorsorgepreis op reis

Op 14 januari won Dementievriendelijk Roermond de Vorsorgepreis 2018. Dit is een Europese preventieprijs die door NiederOsterreich is uitgeschreven.
Wethouder Marianne Smitsmans is ontzettend trots: “Het is geweldig dat wij deze EU-prijs winnen. Het is een mooie erkenning voor alle organisaties, vrijwilligers en mantelzorgers die samen Dementievriendelijk Roermond vormgeven. Deze prijs is een extra stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg.”
De trofee maakt een tournee langs een aantal partners in Roermond.

18 april: de Graasj

Woensdag 18 april heeft de Graasj de Vorsorgepreis van de bibliotheek ontvangen. Ger Joosten mocht de trofee in ontvangst nemen en beloofde goed voor haar te zorgen!
In de Graasj is wekelijks op woensdag een inloopmorgen voor mensen met dementie. “Dit is echt een mooi voorbeeld van dementievriendelijk Roermond. De beweging wordt opgepakt door anderen en dat leidt tot nieuwe initiatieven. Dit is nou juist één van de motieven waarom Roermond deze Europese prijs gewonnen heeft”, aldus een enthousiaste wethouder Smitsmans.
De trofee heeft een mooie plek gekregen in de Graasj… maar zal haar reis door Roermond vervolgen naar Hulp bij dementie.

 

 

 

 

5 maart: Bibliotheek Bibliorura

Op 5 maart nam Bibliorura de Vorsorgepreis trofee over Van Wonen Limburg. Nicole Crutzen: “Jammer dat we ‘m moeten afgeven, maar ook hier is ze op haar plek!”
Het was een mooie, intieme bijeenkomst waarin de bieb aangaf een plek voor iedereen te willen zijn, dus ook voor mensen met dementie. Ze hebben speciale boeken, praatkoffers en getraind personeel en vrijwilligers. Tevens ontving bibliotheekdirecteur Jeanine Deckers het predicaat ‘dementievriendelijk’. Ook is voorgelezen uit het boek ‘Dansen op de stilte’ van Ingrid Schouten.

 

 

 

 

22 februari: Wonen Limburg

Op 22 februari ontving directielid Marty van Dam van Wonen Limburg de trofee van het Alzheimer café. Bij die gelegenheid overhandigde wethouder Marianne Smitsmans aan Wonen Limburg ook het predicaat ‘dementievriendelijk’. Lees meer over deze feestelijke bijeenkomst.

6 februari: Alzheimer café

Op 6 februari namen gastvrouwen van het Alzheimer café Midden-Limburg het beeldje over van de Werkgroep Publieksvoorlichting.
De prijs wordt ervaren als waardering en is een opsteker: “We gaan door!”

25 januari: werkgroep Publieksvoorlichting

Op 25 januari heeft wethouder Smitsmans de trofee overhandigd aan de werkgroep Publieksvoorlichting van Dementievriendelijk Roermond.
Annie Huijbregts van de werkgroep vindt het een mooie stimulans: “Maar we zijn er nog lang niet. Goed dat dementie nu een thema is in Roermond. Maar mensen die anders reageren dan de geldende norm, tellen vaker niet dan wel mee in Roermond. Dus, heel leuk die prijs, maar nu weer gewoon aan het werk.”

De werkgroep ziet de prijs als een stimulans om verder te gaan met haar werkzaamheden, en daar heeft zij ook de inwoners en ondernemers bij nodig.

terug naar Archief