Onvergetelijk Roermond

In het laatste Alzheimercafé van seizoen ’23/’24 staat op maandag 3 juni ieders onvergetelijke stad Roermond centraal. Voor het brein is het gezond om in beweging te komen. Zeker ook voor mensen met dementie. Aan de hand van diverse Roermondse thema’s gaan stadsgidsen met een kleine groep op stap voor een dementievriendelijke wandeling. Al lopend doet de omgeving je weer denken aan het verleden (reminiscentie). De omgeving helpt je geheugen weer op weg.

Roermond is een stad met een rijke cultuur en historie. En in de stad liggen ook de plaatsen van persoonlijke herinneringen voor het oprapen. De plek waar je vroeger gewoond hebt. Waar een echte Italiaan je de heerlijkste ijsjes verkocht. Het parkje waar je je eerste zoen stal van je huidige echtgenote. Het bordes waarop je de mensen op de Markt jouw pas verworven trouwring liet zien. De brug waarop je steeds stond tijdens het Bachus-drieve.
Wie slecht ter been is, blijft gewoon in de Graasj voor een virtuele wandeling met dia’s van de stad met evenzovele herinneringsmomenten.

In het Alzheimercafé staat de gebruikelijke kop koffie klaar met wat lekkers. Vervolgens wordt er in rustig tempo gewandeld met inspraak tijdens de route. Na een uur is er bij terugkomst nog tijd om met een glas de zomer in te wijden en na te praten over wat was en wat komen gaat.

Het Alzheimercafé van maandag 3 juni vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige bijeenkomst om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimercafé