Hoogvonderen: Dementie in de buurt

Op woensdag 29 mei organiseren VIJF, Wijkteam Hoogvonderen en Dementievriendelijk Roermond twee bijeenkomsten om inwoners van Hoogvonderen te informeren over dementie. Mogelijk kent u iemand in de buurt met dementie of wilt u eens precies weten hoe het zit. Hier vindt u de informatie op loopafstand.

In 2020 woonden in Roermond ongeveer 1.000 mensen met dementie. Dit aantal neemt de komende jaren waarschijnlijk toe. Bijna 60% van de mensen met dementie woont nog thuis, in veel gevallen nog ruim zeven jaar na de diagnose. Ook voor uw gezin, uw familie, uw (sociale) leven in de wijk Hoogvonderen kan dementie een belangrijk onderwerp worden. Of wellicht is het dat al?

Tijdens de bijeenkomst gaan Els Dorssers , coördinator dementie bij VIJF en Kees Spapens, psycholoog bij Dementievriendelijk Roermond in op vragen als: hoe herkent u dementie, waar kunt u terecht met uw vragen, wat zijn mogelijkheden voor preventie en hoe ga je met mensen met dementie om? Marie-José Janssens vult aan met voorbeelden uit haar eigen ervaring als mantelzorger. Er is alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Waar en wanneer?
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 29 mei, in de ochtend om 10.00 uur en in de avond om 19.00 uur in Wijkgebouw de Vlonder (Florasingel 38).
Deelname is gratis en koffie, thee en iets lekkers staan voor u klaar.

Meer informatie en aanmelden
Wilt u erbij zijn of wilt u graag meer informatie? Meld u dan zo snel mogelijk aan bij Wijkteam Hoogvonderen: wijkteamhoogvonderen@gmail.com. Of neem contact op met Adem Bosal 06 5256 2810 of Els Dorssers 06 5256 2879.