Filmvoorstelling ‘Human forever’

In februari vertoont ECI Cultuurfabriek de filmvoorstelling ‘Human forever’. De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst te verbeteren.

Nu het aantal mensen met dementie de komende twintig jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd), is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.  Toebes geeft in de documentaire aan, dat in alle hoeken van de wereld op een eigen manier zorgzaam met mensen met dementie wordt omgegaan. Gebrek aan geld hoeft geen alibi te zijn om die zorg niet te verbeteren. Iedereen kan zelf wat doen door de mens met dementie te blijven zien als mens, zoals de afsluitende woorden luiden van een 90 jarige buurvrouw van Teun in het verpleeghuis, waar hij sinds 2018 woont.

Te zien op:
– zondagmiddag 4 februari
– woensdagavond 14 februari
– zondagmiddag 18 februari

Meer informatie over de voorstellingen en over Teun Toebes