Professionele ondersteuning bij dementie

Dementie komt veel voor. Maar de huisarts krijgt niet wekelijks iemand met dementie in de spreekkamer. Vaak moet iemand met dementie thuis bezocht worden. De huisarts zet dan graag de casemanager van Hulp bij Dementie in, wanneer hij een niet-pluis gevoel heeft rondom een van zijn of haar patiënten.

De casemanager kan tijd nemen om iemand met mogelijk dementie wat beter te leren kennen. Het is fijn, wanneer onderzoek zou kunnen uitwijzen wat er precies speelt. De casemanager is richtinggevend en een vraagbaak in de zoektocht naar diagnose en wat er zou moeten gebeuren. Hulp bij Dementie begeleidt het hele traject. Dat wordt zeer gewaardeerd, blijkt uit tevredenheidsonderzoek.

In het Alzheimercafé van 8 januari 2024 wordt besproken wanneer de betrokkenheid van een casemanager raadzaam is en wat die kan betekenen voor mantelzorger en partner, vader of moeder met vergeetachtigheid. Casemanagers Denise Wilms en Booker Peeters van Hulp bij Dementie nemen u mee naar veelgestelde vragen en geven tips.

Het Alzheimercafé van maandag 8 januari vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige setting om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimercafé