Verdiepende training ‘Omgaan met dementie’

Vrijwilligers die betrokken zijn bij iemand met dementie hebben mogelijk vragen en behoefte aan ondersteuning. Speciaal voor deze doelgroep hebben Hulp bij Dementie, MET ggz en Vijf de training ‘Omgaan met dementie’ ontwikkeld. De driedelige training vindt nog dit najaar plaats.

Dementie is een ziekte waarbij het functioneren van de hersenen achteruitgaat. Het begint vaak met vergeetachtigheid. Daarna doen zich andere problemen voor. Iemand weet bijvoorbeeld niet goed meer welke dag het is of kan de weg terug naar huis niet meer vinden. Tijdens de training wordt ingegaan op het ziektebeeld, de communicatie met en de benadering van iemand met dementie. De training is primair bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met dementie, maar ook vrijwilligers die niet betrokken zijn bij iemand met dementie zijn welkom.

Data en locatie
De trainers zijn Ria Verstappen, projectmedewerker bij Hulp bij Dementie en Marieke Zelissen, gezondheidszorgpsycholoog MET ggz.
De driedelige training vindt plaats op de woensdagen 25 oktober, 1 november en 8 november 2023.
Tijden: 19.30 tot 21.30 uur
De Donderie (ruimte 10), Donderbergweg 47-49, 6043 JA Roermond

Meer informatie en aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk tot en met 14 oktober 2023. Maximaal aantal deelnemers is 15. Voor de Voor deze training dienen de deelnemers zelf het boek van Ruud Dirkse ‘Had ik het maar geweten’ aan te schaffen. Aanmelden kan bij: Els Dorssers, 06 5256 2879, e.dorssers@vijf.nu.