Vergeetachtigheid of dementie

Op 4 september 2023 is de eerste bijeenkomst van het 23e seizoen van het Roermondse Alzheimercafé. Centraal staat deze avond: dementie of vergeetachtigheid.

Geheugenverlies is nog geen dementie. Er moet meer aan de hand zijn om de diagnose dementie te krijgen. Van alle 80-plussers heeft 25% die diagnose, drie op de vier dus niet. Vergeetachtigheid hoort gewoon bij het leven, zeker als je de 70 gepasseerd bent.
Maar met het stijgen van de leeftijd neemt de kans op dementie wel toe. Lizzy Boots, psycholoog en onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Nederland gaat de bezoekers van het Alzheimercafé vertellen hoe je met vergeetachtigheid kunt omgaan en – als het toch zo moet zijn – de ontwikkeling van dementie misschien wel kunt tegengaan of vertragen.
En wat is eigenlijk het verschil tussen dementie en de ziekte van Alzheimer? Ze zet de symptomen van de meest voorkomende vormen van dementie op een rijtje.
Lizzy gaat graag met u in gesprek over uw zorgen en vragen en u krijgt na afloop een handzaam kaartje met de tien symptomen mee.

Het Alzheimercafé van maandag 4 september vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige setting om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimercafé