Dementievriendelijk Roermond ondersteunt Roermond City Swim

Het internationale zwemevenement Roermond City Swim wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden en wel op zaterdag 26 augustus. De deelnemers aan de ‘Swim’ halen sponsorgeld op voor het goede doel, door in de Roer en Maas te zwemmen. Voor de komende jaren komt de opbrengst onder andere ten goede aan: mensen met dementie meer laten bewegen. Zo worden sportverenigingen ondersteund bij het aanbieden van sport -en beweegactiviteiten aan mensen met dementie én hun mantelzorgers.

Roermond City Swim is daarom bezig met de oprichting van een eigen zusterstichting: Samen Bewegen! De naam van de stichting zal men in de toekomst vaker horen. Ze gaat verbindingen maken tussen sport- en beweegaanbieders, professionals, zorginstellingen, dagopvang en mantelzorgers. De verenigingen krijgen niet alleen financiële ondersteuning. Ook praktisch, zo bieden studenten van de Gilde opleiding een helpende hand en verzorgt Alzheimer Nederland trainingen voor de verenigingen over de betekenis van dementie en de sport en hoe daarmee om te gaan. Daarnaast gaat een studiegroep van Universiteit Maastricht dit project volgen.

Om het doel van nieuwe de stichting Samen Bewegen te realiseren, zijn veel mensen en verenigingen nodig. Als u een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met de Roermond City Swim: info@roermondcityswim.nl of met Dementievriendelijk Roermond via info@dementievriendelijkroermond.nl.

Meer informatie over de actie