Podcast over dementie

Een dertiger die een podcast maakt over dementie? Je verwacht het misschien niet. Toch is dementie een hersenziekte die (helaas) alle generaties treft. De vader van acteur Beau Schneider (34) overleed vorig jaar. Hij leed aan vasculaire dementie.

“Na de diagnose heb ik veel op gevoel gedaan”, zegt Beau. “En dat ging goed, maar met terugwerkende kracht wil ik er toch graag heel veel meer over weten.” Uit onderzoek blijkt dat veel mensen na de diagnose lang wachten met hulp vragen. Achteraf hadden ze dat liever eerder gedaan. Beau: “Ik hoop dat deze podcast veel mensen bereikt die, nog in de anonimiteit, antwoorden op hun vragen willen.”

In de podcast ‘Door met dementie’ gaat Beau in vier afleveringen in gesprek met ervaringsdeskundigen die een dierbare hebben met dementie. Hoe gaan zij daar mee om, praktisch én emotioneel? Ook beantwoorden experts en zorgprofessionals veelvoorkomende vragen, zoals psycholoog en onderzoeker Lizzy Boots van het Alzheimer Centrum Limburg.

Lees meer