Dementievriendelijke rondleiding in Cuypershuis

Op vrijdagmiddag 31 maart vindt in het Cuypershuis  een dementievriendelijke rondleiding plaats. In een kleine groep brengt deskundige vrijwillige gids Claire Fangman de museumobjecten tot leven door samen herinneringen op te halen en verhalen te delen. In daartoe speciaal gekozen museumzalen prikkelt zij de groep op een laagdrempelige manier met vragen, ervaringen en misschien zelfs een opdrachtje. Er is elke keer iets nieuws te zien, te doen en te ontdekken.
Ontvangst in het museumcafé. Daar maakt de groep kennis met de rondleider en de vrijwilliger van Alzheimer Nederland. Vervolgens start de rondleiding en verplaatst de groep zich door de museumzalen. Na de rondleiding praten ze nog wat na in het museumcafé om te reflecteren op wat tijdens de rondleiding aan bod is gekomen.

Praktische informatie

Datum: vrijdagmiddag 31 maart van 14 tot 16 uur.
Plaats: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1 Roermond
Kosten & duur: de rondleiding is gratis en duurt zo’n 2 uur. Koffie en thee en eventueel iets lekkers erbij zijn op eigen kosten.
Groepsgrootte: max. 10 personen (5 mensen met dementie en 5 begeleiders).
Reserveren: Neem contact op met de receptie van het Cuypershuis of via telefoonnummer: (0475) 359 102. Bij de reservering kunt u bijzonderheden over de mobiliteit melden om de rondleiding zo goed mogelijk te kunnen afstemmen.