Mantelzorgen vraagt veel van je

Mantelzorgen is een nobele maar soms ook heftige taak. Dit thema staat centraal in het Alzheimercafé van 6 maart. Mantelzorgers zetten zich met veel liefde in ondanks het leed, dat onbedoeld plaatsvindt. Jezelf overvragen of jezelf wegcijferen blijkt bij mantelzorgers veel voor te komen. Hoe blijf je nu als mantelzorger ook voor jezélf zorgen terwijl de ander je zo nodig heeft? Hoe breng je balans in draaglast en je draagkracht?

Op maandagavond 6 maart biedt Sjors Verdiesen (psychofysiek coach) in het Roermondse Alzheimercafé inzicht in gedragingen en handelingen die een negatieve impact kunnen hebben op jou als mantelzorger. Er komen natuurlijk ook tips aan de orde om meer regie te behouden op gedrag dat je ervaart als jou overkomend.

Sjors beoogt inzicht te bieden op hoe stress invloed op je heeft en hoe je je energie kunt gebruiken om die in positieve banen te leiden.
Samen met de bezoekers spoort Sjors niet-helpende overlevingsmechanismen op die invloed hebben op jou als mantelzorger en waardoor je de neiging hebt om jezelf op de laatste plek te zetten. Samen gaan we op zoek naar alternatieve en evenwichtiger omgangsvormen. In het Alzheimercafé staat Sjors graag open om in te gaan op alle vragen rondom zorgen bij en voor mensen met dementie.

Het Alzheimercafé van maandag 6 maart vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige setting om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimercafé