Mijn eigen verhaal over dementie

Dementie kan iedereen overkomen. De persoon die het heeft, vertelt zijn eigen verhaal en evenzeer zijn naaste. In het Alzheimercafé hoor je verhalen, die soms schrijnen, verhalen soms vol liefde, verhalen over verlies.

Een mantelzorger en iemand met dementie vertellen in het Alzheimercafé op maandag 7 november over het langzame ontstaan en het zich ontwikkelen van het dementieproces. Je leven verandert niet op slag, maar hoe langer het duurt ga je merken, wat er anders wordt, af gaat, hoe je je aanpast. Veel blijft hetzelfde gelukkig, maar soms mis je wat hem toen – maanden, een jaar geleden – kenmerkte.

In het Alzheimercafé staan we dit keer stil bij het verhaal van Wim, maar ook bij dat van andere bezoekers van het café. Met het verhaal van Wim als rode draad mag ook jouw verhaal voorbij komen. Voor iedereen, die wat heeft met dementie.

Het Alzheimercafé op maandag 7 november vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige setting om met elkaar over dementie te spreken.
Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.

Facebookpagina van het Alzheimercafé