Verloop van dementieproces

Wanneer gaat gewoon vergeetachtig zijn over naar dementie? Is dementie te stoppen met bijvoorbeeld een pil? Hoe ziet dementie er uit? Wat is kenmerkend? Hoe is het verloop? Wat kan invloed hebben op het verloop? Wat heeft de afdeling klinische geriatrie te bieden aan patiënt en mantelzorger?

In het Alzheimercafé op 5 september komen klinisch geriater Linda Grossfeldt en geriatrieverpleegkundige Veronique Peeters vanuit hun rijke praktijkervaring in het Laurentius Ziekenhuis helder maken wat je te verwachten hebt bij die diagnose.

Dementie kent verschillende verschijningsvormen en oorzaken. De symptomen verschillen per persoon. In het begin van de ziekte zijn de symptomen soms nog subtiel. Vaak zijn er geheugenproblemen, maar deze hoeven niet altijd aanwezig te zijn. Dementie is méér dan alleen geheugenproblemen. Ook zijn er problemen met de dagelijkse handelingen en bijvoorbeeld taalproblemen. Op deze avond gaat het over de oorzaken, symptomen en verschijningsvormen van dementie.
Linda en Veronique geven graag naar vermogen antwoord op al uw vragen, als het maar over dementie gaat.

Het Alzheimercafé op maandag 5 september vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.