20 jaar Alzheimercafé

Vierde lustrum Alzheimer Café Roermond

Een ontmoeting voor alle mensen, die met dementie te maken hebben

Sinds 3 september 2001 geeft het Alzheimercafé Roermond voor alle belangstellenden een inkijkje in wat dementie in al haar breedte nu eigenlijk is. Tweehonderd keer al was er iedere eerste maandag van de maand een themabijeenkomst. Daarin kon de persoon met dementie en zijn mantelzorger door het jaar heen het traject in relevante thema’s volgen, dat ze samen doorliepen.
Alle reden voor een gezellige avond met koffie en vlaai. Het Alzheimercafé biedt op maandagavond 13 juni om 19:30 uur in de Graasj een gevarieerd programma, waarin veel tijd is voor onderling contact, gezelligheid, cultuur, informatie en een terugblik.

Welkom aan allen, die in al die jaren eens een Alzheimercafé bezocht hebben.

De eigen bezoekers en mantelzorgers, dementievriendelijke wethouder Marianne Smitsmans, stadsdichter Hans van Bergen en gitaar- en zangduo Els en Funs bieden mooie muziek- en woordkunst presentaties met verwijzing naar vroeger en soms ook dementie.

Een feestelijke afsluiting van 20 jaar objectieve voorlichting over dementie en een roerige coronaperiode.

Er kunnen 80 bezoekers worden toegelaten. Meld je aan voor gratis toegang via alzheimerroermond@icloud.com met vermelding van aantal bezoekers en telefoonnummer.

Het Alzheimercafé vindt plaats in de Graasj Roermond. Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij.