Inspiratiesessie leven met dementie

Dagelijks (samen) leven met dementie

Dementievriendelijk Roermond werkt aan een samenleving waar mensen met dementie zo lang mogelijk deel uitmaken van de samenleving. Dit gebeurt vanuit de visie dat ondersteuning dient aan te sluiten bij het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten, de Sociale Benadering Dementie.
Hoe kan ik blijven doen wat ik graag doe? Hoe geef ik mijn leven zin, nu ik dementie heb? Wat kan ik betekenen voor mijn naaste die dementie heeft? Dit soort vragen wordt regelmatig gesteld door mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Tijdens de inspiratiesessie ‘Dagelijks (samen) leven met dementie’ in ’t Paradies op 2 juni van 12.00 tot 14.30 uur spreken we hier samen over door.
Ook wethouder Marianne Smitsmans sluit deze dag aan: “Wat is dementie, hoe herken je het, en hoe kun je omgaan met mensen met dementie?”

Programma
• Ontvangst met een broodje en koffie/thee
• Welkom door wethouder Marianne Smitsmans
• Wat is de Sociale Benadering Dementie?
• Ervaringsdelers aan het woord: wat betekent dementie voor mij, voor naasten en voor de omgeving?
• In gesprek: wat kan de omgeving betekenen voor mensen met dementie?

Datum: donderdag 2 juni 2022.
Tijd: ontvangst met broodje om 12.00 uur; aansluitend start programma tot 14.30 uur.
Locatie: ’t Paradies (Munsterstraat 61, 6041 GA Roermond).

Aanmelding bij voorkeur via mail: dementievriendelijk@roermond.nl
Telefoon 06 1063 3876