Omgaan met vroege dementie

Wanneer je een dementie zelf meemaakt, kun je invoelbaar duidelijk maken wat jou dan overkomt. Sonja Bouten doet dat als geen ander in de info-campagne van Alzheimer Nederland en in documentaires. Ze leidde onlangs vol overgave de ‘witte brigade’ in het SBS-6 programma ‘Restaurant Misverstand’. In het Alzheimercafé Roermond op 7 maart vertelt ze over al haar ervaringen.

“In 2012 heb ik mijn Master Managementwetenschappen gehaald. Terugkijkend heb ik veel moeite moeten doen voor mijn studie. Mijn geheugenproblemen waren destijds al aanwezig, alleen was ik het mij toen nog niet bewust.”
“Maar goed dat we vooraf niet alles weten, wellicht zouden we onszelf dan heel erg beperken. Dus leef je leven nu, je hebt er maar één!”
Een uitspraak van Sonja Bouten, die blijk geeft van een opmerkelijk optimisme en doorzettingsvermogen. Die houding kenmerkt haar onverminderd, ook nu de diagnose vroege dementie drie jaar geleden gesteld is. Ze gaat graag met de bezoekers van het Alzheimercafé in gesprek hoe dit haar lukt.

Het Alzheimercafé op 7 maart vindt plaats in Ursulakapel, Voogdijstraat 24 in Roermond. Aanvang 19.30 uur.

Eenvoudig aanmelden? Geef uw naam en met hoeveel u komt door in een e-mailtje aan alzheimerroermond@icloud.com of bel (0475) 32 74 32.