Is met levenstestament alles geregeld bij dementie?

Wat moet u geregeld hebben bij dementie? In het Alzheimercafé op maandagmiddag 7 februari om 14.30 uur in De Graasj (Knevelgraafstraat 21 in Roermond) gaat het over (vermogens)rechtelijke zaken, beslissen over levensomstandigheden en over vervagende wilsbekwaamheid. De ramp die dementie is, is niet alleen een persoonlijke en emotionele achtbaan. Voor u het weet, loopt u achter juridische feiten aan; die had u maar beter tevoren geregeld.

Deze middag praat notaris Desirée Philippen u bij over erfrecht, volmachten en machtiging. Zij benoemt kort bewindvoering en mentorschap, maar gaat uitvoeriger in op het levenstestament. Wat moet u daarin zeker geregeld hebben en geldt dat voor iedereen? En is het voldoende, om met een gerust hart oud te worden? Kortom: een informatiemoment over wat u misschien wel geregeld zou moeten hebben, vóórdat er geheugenproblemen ontstaan.

In het Alzheimercafé ontmoet u naast de notaris mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, vrijwillige gastvrouwen en misschien een enkele zorgprofessional.

Om zeker te zijn van toegang, is aanmelding nodig. Bij binnenkomst controleren we uw coronatoegangsbewijs voor de horeca (QR-code) en stellen we de gezondheidsvragen. U mag uw mondkapje ophouden, wanneer u hebt plaatsgenomen.
Eenvoudig aanmelden? Geef uw naam in een e-mailtje door aan alzheimerroermond@icloud.com of bel (0475) 32 74 32.