Kenmerken van dementie

Kenmerken van dementie: dat is het thema van het Alzheimercafé op 1 november. Na anderhalf jaar online ontvangt het oudste Alzheimercafé van Limburg voor het twintigste jaar haar bezoekers dit jaar weer in de Graasj in Roermond.

Dementie kent verschillende verschijningsvormen en oorzaken. De symptomen verschillen per persoon. In het begin van de ziekte zijn de symptomen soms nog subtiel. Vaak zijn er geheugenproblemen, maar deze hoeven niet altijd aanwezig te zijn. Dementie is méér dan alleen geheugenproblemen. Ook zijn er problemen met de dagelijkse handelingen en bijvoorbeeld taalproblemen. Er zijn veel verschillende vormen van dementie. Op deze avond neemt Marianne van Woerden u mee in de oorzaken, symptomen en verschijningsvormen van dementie.

Het Alzheimer Café in de Graasj is een betrouwbare en gezellige setting, om elkaar over dementie te spreken. Er is genoeg parkeerruimte en het (bus)station is vlak bij. We hanteren de vereiste veiligheidsmaatregelen om corona te voorkomen. Om zeker te zijn van één van de twintig plaatsen is aanmelding nodig. U bent vrij van Covid-gerelateerde klachten, respecteert de anderhalve meter afstand en blijft zo veel mogelijk op uw aangewezen plaats.
Eenvoudig aanmelden? Geef uw naam door en of u alleen komt of samen met iemand in een e-mailtje naar alzheimerroermond@icloud.com of bel (0475) 32 74 32.