Vergeetachtigheid of dementie?

Als je niet op de naam van je oude buurman kunt komen, of je vergeet een keer het gas uit te doen , hoeft er nog niet meteen een dementie te spelen. Vergeetachtigheid komt veel breder voor en is geen stoornis. Maar als je al wat ouder wordt en gaat twijfelen, dan wil je graag weten, hoe je die vergeetachtigheid in toom kunt houden.

Daarover gaat het in het Alzheimer Café van 4 oktober. Psychologe Lizzy Boots legt uit, hoe het geheugen werkt en of er aan geheugenproblemen wat te doen is.

Aan de orde komen:
* mogelijke oorzaken van vergeetachtigheid,
* is geheugenverlies door MCI (milde cognitieve achteruitgang) een voorstadium van dementie?
* hoe voorkom je meer geheugenverlies, dan wenselijk is?
* wat kun je concreet doen om je geheugen op peil te houden?
Als je wilt, doe je mee met een kort testje, dat je kan geruststellen. Niet gerustgesteld, dan krijg je advies.
Een avond vol kennisfeiten en voorbeelden die misschien tot goede voornemens leiden, maar alle gelegenheid ook om er over te praten.

Het Alzheimer Café in de Graasj is een betrouwbare en gezellige setting, om elkaar over dementie te spreken. Er is genoeg parkeerruimte en het (bus)station is vlak bij. We hanteren de vereiste veiligheidsmaatregelen om corona te voorkomen. Om zeker te zijn van één van de 20 plaatsen is aanmelding nodig. U bent vrij van Covid-gerelateerde klachten, respecteert de anderhalve meter afstand en blijft zoveel mogelijk op uw aangewezen plaats.

Eenvoudig aanmelden? Geef je naam en of je alleen komt of samen met iemand in een e-mailtje aan alzheimerroermond@icloud.com of bel (0475) 32 74 32.