Dansen met dementie

Dinsdag vroeg in de middag werden de eerste pasjes voor mensen met dementie in danszaal de Schuur gezet bij dansschool Marie Paul. Professor Erik Scherder zei het herhaaldelijk: bewegen is goed voor het brein en muziek ook. En dansen is leuk. Zeker wanneer een warme vrouw als Marie-Louise je op de dansvloer vraagt en Paul je de pasjes vriendelijk uitlegt. Iedereen kan meedoen, ervaring of niet. De zaal ligt midden in Merum en kent geen parkeerprobleem. En met de fiets ben je er eigenlijk ook zo.
Naast wekelijks dansen voor mensen met Parkinson en dansers van 60plus kun je nu inschrijven voor een uurtje dansen, waarin de beste beweging uit je gehaald wordt ondanks je beperking vanwege dementie. Een initiatief waar je blij van wordt.

[impressie door Kees Spapens]

Elke dinsdag 13:15 – 14:15 uur. Danszaal de Schuur, Hoofdstraat 2 in Merum/Herten. Info@dansschoolmarie-paul.nl of 06 2370 8185.
Opgeven bij 60plussport@roermond.nl of (0475) 35 94 38.