Dansen met dementie

Dansen, bewegen en genieten van de muziek. Dat kan ook met dementie. Dansschool Marie-Paul zorgt voor onvergetelijk dansen met Dancing Spirits voor mensen met dementie. Tijdens dit wekelijkse danslesuurtje passeren zitdansen, staande dansen, kringdansen en vaste dansen de revue. Door het zitdansen hebben ook minder mobiele geïnteresseerden, die niet lang kunnen staan of rolstoel-/rollatorgebonden zijn, de mogelijkheid deel te nemen. Het aantal rolstoelgebonden cursisten is, i.v.m. de beschikbare ruimte, beperkt.
Natuurlijk mogen de deelnemers een begeleider, familielid, mantelzorger meebrengen. Dit is drempelverlagend voor de deelnemers en daarom hoeven de eventuele begeleid(st)ers dan ook geen lesgeld te betalen. De dansparen mogen bestaan uit heer/dame, heer/heer en dame/dame.
De dansschool heeft als doel om deelnemers met Dancing Spirits een aangenaam, afwisselend en vooral een laagdrempelig maar wel uitdagend programma te bieden. Dit alles in een tempo dat de groep aangeeft/aankan. Het sociale contact tussen de deelnemers onderling en met docenten is een belangrijke factor om de Dancing Spirits deelnemers zich veilig te laten voelen in een aangename sfeer. Tijdens deze lessen zal een ervaringsdeskundige vrijwilligster aanwezig zijn, mee-dansen en aandacht schenken aan de deelnemers/begeleiders. Deze dame heeft jarenlang gewerkt met mensen met dementie en Parkinson.
Zoals professor Scherder al zegt, is dansen voor mensen met dementie van groot belang voor hun hersenactiviteit. Dansen en bewegen op muziek activeert bepaalde gebieden in de hersenen. De dementie zal niet verdwijnen door het dansen, maar zou eventueel op een lager pitje gezet kunnen worden.

Elke dinsdagmiddag van 13.15 uur tot 14.15 uur, in Café/Zaal De Schuur, Hoofdstaat 2 in Herten (Roermond).
Voor meer informatie: bel 06 2370 8185 (Marie-Louise) of mail naar info@dansschoolmarie-paul.nl