Alzheimercafé Roermond gaat weer life

Op 6 september gaat het twintigste seizoen van het Roermondse Alzheimercafé weer life.
Na anderhalf jaar behelpen met online meetings en streams kunnen mensen met dementie, hun familie, zorgverleners en andere belangstellenden elkaar weer iedere eerste maandag van de maand ongedwongen ontmoeten. Daar was veel vraag naar, want juist met dementie is sociaal contact niet vanzelfsprekend.

Iedere dag zinvol

Al die maatregelen rondom corona maken het niet gemakkelijker om lekker bezig te blijven. Zeker wanneer je last hebt van vergeetachtigheid of erger. Hoe houd je contact met anderen? Wat doe je de hele dag? Wie kan je daarbij helpen? Passen je oude hobby’s nog of is het tijd om nieuwe te ontwikkelen? Hoe houd je iedere dag zinvol? Dat is het thema van dit Alzheimercafé.
Deze tijd vol beperkingen is misschien bij uitstek geschikt geweest om eens terug te kijken. Maar weinigen leggen die herinneringen vast in een levensboek, terwijl dat met het voortschrijden van de tijd van groot belang kan zijn. Ieder moment is geschikt om met een levensboek te beginnen. Zet je eigen verhaal op schrift voor wanneer je geheugen er straks niet meer bij kan. Deze maandag vertelt Lyan Kuijpers, casemanager bij Hulp bij Dementie in de ontmoetingsruimte van de Graasj over haar ervaring met die methodiek om zinvol stil te staan bij het verleden.
Dit Alzheimercafé in september biedt alle ruimte voor eigen inbreng: wat hield en houdt je op de been? Welke nieuwe inzichten wil je delen? Hoe zorg je dat je betrokken blijft bij voor jou belangrijke mensen om je heen?

Het Alzheimercafé in de Graasj is een betrouwbare en gezellige setting, om elkaar over dementie te spreken. Er is genoeg parkeerruimte en het (bus)station is vlak bij. We hanteren de vereiste veiligheidsmaatregelen om corona te voorkomen. Om zeker te zijn van een plaats, is aanmelding nodig.

Datum: 6 september 19:30 – 21:00 uur
Plaats: De Graasj, Knevelsgraafstraat 21 6041 GP Roermond
Entree gratis.
Meld u aan voor een coronaveilige plaats op alzheimerroermond@icloud.com of op (0475) 327 432.