Roermonds memoryspel ook voor mensen met dementie

Vorig jaar hebben alle vrijwilligers van Wel.kom, in het kader van de dag van de vrijwilliger, een Roermonds memoryspel gekregen. Het spel blijkt nu tijdens de bezoekjes door de dementievrijwilliger aan hun maatje, een welkome afleiding te zijn. “Door het memoryspel wordt het een gezellig en nuttig uurtje waar de geesten geprikkeld worden en de koffie gezamenlijk genoten”, aldus Rob Huver, dementievrijwilliger bij Wel.kom.

Wie heeft de hoogste toren? Onze Christoffel kathedraal of onze Munsterkerk? Allebei zijn ze oud en hoog. Vriend Theo en Rob bukken ingespannen over het mooie Memory spel. Twee dezelfde plaatjes moeten bij elkaar worden gelegd, en ondertussen komt er gesprek over wie en wat we zien op de mooie kleurplaatjes van het Memory spel. We besluiten de vier historische Roermondse kerkplaatjes twee aan twee bijeen te leggen en kijken dan verder of we het stadhuis niet verwarren met Huis de Stenen Trappen, maar dat laatste heeft dan ook veel meer trappen.