Afstudeerfilm over dementie

Thijs Breukers is student aan de opleiding fotografie en film aan de St. Joost School of Art & Design te Breda. Zijn afstudeerfilm ‘Krokus Tijd’ wil hij in Roermond gaan draaien.

De korte speelfilm gaat over Lisette (40) die haar vredige en met zorg opgebouwde leven in Amsterdam wil blijven leven. Maar sinds haar moeder is overleden moet Lisette terug naar haar geboorteplaats in Limburg om voor het welzijn van Fóns (70) te zorgen, haar demente vader. Met de film wil de maker de onuitgesproken onderlaag in mantelzorg voor ouders met dementie aan de kaak stellen. Mantelzorg lijkt vanzelfsprekend, maar wordt onbedoeld zwaarder als de onderliggende relatie knelt of schuurt. Het is de kunst om hierin opnieuw verbinding met elkaar te vinden: Kind met ouder, maar ook hulpverlener met mantelzorger.

Om deze film te realiseren, is de student een crowdfunding campagne gestart. Hier is ook verdere informatie te vinden: https://cinecrowd.com/node/11650.