Alzheimercafé weer op slot

Het Alzheimercafé in Roermond gaat opnieuw op slot. De nieuwe coronamaatregelen van de overheid leiden tot de conclusie dat open blijven niet in de geest van die maatregelen is. De geplande bijeenkomst op 2 november gaat dus ook niet door.

De maandelijkse lotgenotenontmoeting van mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden was volledig coronaproof en net weer open op veler verzoek. De bijeenkomst van oktober was sober, maar zeer succesvol. Het spijt de leiding van het Alzheimercafé dat zo snel alweer het slot er op moet.
Elke vier weken wordt nagegaan of de situatie zo veranderd is, dat ontmoeting onder de anderhalve meter condities optimaal risicovrij is om weer te kunnen starten.

Alzheimer Nederland ging op 21 september online met het Alzheimercafé. Je kunt dat terugkijken. Handig, meteen ook, als je niet zonder kunt in november.