Dementie en corona (2)

We zijn zelf het medicijn tegen corona
Wezijnzelfhetmedicijn.nl, een initiatief over hersengezondheid van het Alzheimer Centrum Limburg, heeft een aantal tips op een rij gezet over hoe we de verspreiding van het coronavirus kunnen tegengaan, met speciale aandacht voor mensen met dementie. Via de link vindt u vijf simpele tips met wat we zelf kunnen doen, evenals 10 tips voor mensen met dementie in corona-tijd.

‘Partner in balans’
In deze barre tijden is het voor zorgprofessionals een grote uitdaging om goede zorg te blijven leveren voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wereldwijd wordt hiermee geworsteld en gezocht naar oplossingen. Een recent artikel uit China gepubliceerd in The Lancet, een gerenommeerd internationaal medisch tijdschrift, heeft het werk van Alzheimer Centrum Limburg opgepikt; zij adviseren zorgprofessionals om psycho-educatie, zelfmanagement en consultatie voor mantelzorgers online te organiseren (https://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(20)30755…/fulltext).
Eén van de mogelijke oplossingen is de inzet van het online zelfmanagement programma ‘Partner in Balans’. Dit programma is ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg. Al veel zorgprofessionals (o.a. casemanagers, psychologen, praktijkondersteuners) gebruiken het om mantelzorgers in deze moeilijke tijd een extra steuntje in de rug te bieden en zich minder eenzaam te voelen.
Partner in Balans heeft online modules voor naasten van mensen met dementie, dementie op jonge leeftijd en de ziekte van Parkinson. Meer informatie: kijk op www.partnerinbalans.nl of stuur een mailtje naar info@partnerinbalans.nl.