Laurentius ziekenhuis dementievriendelijk

logo laurentius

Dementievriendelijk Roermond en Laurentius Ziekenhuis Roermond gaan zich gezamenlijk inzetten om dit regionale ziekenhuis dementievriendelijk te maken.

De kick-off van het scholingsprogramma was op 19 november 2019 met de theatervoorstelling ‘Dag Mama’ in de ECI. Deze is door iedereen heel positief ontvangen. Per maart 2020 volgt een training met als doel de bewustwording vergroten van de impact van dementie op de persoon zelf en de naaste omgeving. Wat kan iedereen zelf doen voor mensen met dementie, zodat zij zolang mogelijk deel kunnen nemen aan de samenleving.

vlnr: Josette Steeghs en Veronique Peeters (geriatrieverpleegkundigen), Angela Sanders en Annie Huijbregts (Dementievriendelijk Roermond)

Deze trainingen worden verzorgd door de geriatrieverpleegkundigen van het Laurentius Ziekenhuis en de werkgroep publieksinformatie van Dementievriendelijk Roermond.
Ter voorbereiding op de training volgen alle medewerkers de online basistraining via https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod

In eerste instantie wordt de training aangeboden aan de volgende afdelingen/functies: secretaresses en poli-assistenten van de poliklinieken/SEH/dialyse, medewerkers van de medische beeldvorming, politheek, receptie hoofdingang, beveiliging, restaurantmedewerkers, vrijwilligers, bloedafname, KNF, hart- en longfunctie, opname bureau, telefooncentrale en medewerkers gastvrijheid. Hierna volgen de overige medewerkers.