Geslaagde startbijeenkomst

De komende maanden vindt onderzoek plaats om te ontdekken wat mensen met dementie en hun naasten nodig hebben. Op basis van deze inzichten bepalen de deelnemende organisaties gezamenlijk hoe en op welke onderdelen in Roermond verbetering of vernieuwing nodig is om de zorg en ondersteuning te optimaliseren.

Startbijeenkomst
Als aftrap van dit onderzoek vond op 22 januari een startbijeenkomst Sociale Benadering Dementie plaats. Ruim 70 mensen namen hieraan deel. Het was muisstil bij de leefwereldsessie van bijzonder hoogleraar Anne Mei The, met direct betrokkenen bij dementie; onder andere een mevrouw met de diagnose Alzheimer, een partner en een zoon en tevens professioneel betrokken bij het onderzoek. De aanwezigen kregen een inkijk in het dagelijks leven met dementie. Naast herkenning sprak er vooral ook hoop uit de verhalen.
In focusgroepen werden persoonlijke verhalen gedeeld en gesproken over wat zij als mogelijke verbeterpunten zien in Roermond.

Samenwerkende partijen
De samenwerkende partijen zijn: CZ zorgverzekeraar, De Zorggroep NML, Gemeente Roermond, Proteion, VGZ zorgkantoor, ketennetwerk Hulp bij Dementie en Dementievriendelijk Roermond.

Bestuurder Marc van Ooijen van de Zorggroep NML tekent namens de samenwerkende partijen de overeenkomst met hoogleraar Anne Mei The van Tao-of-care

Lees meer