Trofee Vorsorgepreis naar Cuypershuis

Vrijdag 14 december is de collectie van het Cuypershuis tijdelijk aangevuld met een bronzen beeldje, dat Hygieia voorstelt: godin van de gezondheid. Dit beeldje hoort bij de Europese prijs voor het beste preventieve initiatief, dat tussen Europese regio’s op gemeentelijk niveau tot gedachtenuitwisseling in de gemeenschapsgerichte gezondheidszorg leidt. Vanaf haar ontvangst in januari in Wenen reist het beeld tussen diverse Roermondse partners van onze dementievriendelijke stad. Het was eerder al te bewonderen bij de wethouder op de kamer, bij het Alzheimercafé, bij de Graasj en bij Wonen Limburg.

Ria Verstappen van Hulp bij dementie droeg het kleinood over aan Jennik van der Varst van het Cuypershuis. Daar was zojuist de gezellige en interessante rondleiding afgerond, die Claire Fangman een groep mensen met dementie en hun mantelzorgers had geboden. Het beeldje is de komende maand direct bij de ingang te bekijken.

© Cuypershuis
© Cuypershuis