Training voor mantelzorgers

De meeste mantelzorgers zorgen uit liefde en plichtsgevoel. U wellicht ook. Ook als het zorgen zwaar is, vraagt u misschien niet snel om hulp waardoor de kans op overbelasting groot wordt. Hoe zorgt u er als mantelzorger voor dat u deze zorg volhoudt en dat u zich goed blijft voelen?

Op verzoek van een aantal mantelzorgers start Dementievriendelijk Roermond dit jaar met de training ‘Zorgen voor een naaste met dementie’.
De training wordt begeleid door Sjors Verdiesen, ervaren docent van o.a. trainingen weerbaarheid en communicatie voor mantelzorgers en professionals die werken met mensen met dementie. Onder zijn deskundige begeleiding, gaat u samen met gelijkgestemde mantelzorgers die net als u zorgen voor een naaste, aan de slag met onder meer wat de zorg voor u betekent, uw rol en taken en het stellen van grenzen.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur in groepsverband.
Start: maandag 25 september van 13.00 tot 15.00 uur. Daarna elke 14 dagen: 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 december 2017 van 13.00 tot 15.00 uur.
Aanmelden tot 20 september via mail: thuishulpcentrale@dezorggroep.nl (Steunpunt Mantelzorg Roermond) of telefonisch: 088 – 610 20 00 (maandag en donderdag).

Lees meer