Langer Thuis 55+

Op 17 mei tijdens het evenement Langer Thuis 55+ is er een speciaal programma voor mantelzorgers. Wethouder Marianne Smitsmans: “ In 2016 hebben op meerdere locaties in Roermond tien gesprekstafels plaatsgevonden met mantelzorgers, familie, zorgprofessionals, werkgevers en maatschappelijke organisaties. Naar aanleiding van deze gesprekken hebben verschillende organisaties een intentie uitgesproken om de ondersteuning voor mantelzorgers te versterken. 17 Mei gaan we graag weer in gesprek met mantelzorgers om te laten zien wat er concreet is gedaan met de ideeën.”

Informatievoorziening
Een van de belangrijkste aandachtspunten is de informatievoorziening voor mantelzorgers: waar kunnen mantelzorgers voor informatie terecht en waar is goede informatie te vinden?
Daarnaast was er behoefte aan ondersteuning bij het vinden van een goede balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf. Verder bleken veel mantelzorgers de zorg te combineren met een betaalde baan. Aandacht en begrip van de werkgevers en van collega’s helpt om hier een goed evenwicht te vinden. De gemeente Roermond vervult dit jaar een aanjaagrol om werkgevers te stimuleren mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. Inmiddels zijn enkele werkgevers aan de slag met meer aandacht voor mantelzorgers.

Speciaal programma voor mantelzorgers
Tijdens het evenement Langer Thuis, dat plaats vindt in congrescentrum Het Forum op 17 mei tussen 11.00 en 16.00 uur, vindt u naast allerlei informatie voor 55+, een speciaal programma voor mantelzorgers.
Er is een nieuwe flyer voor mantelzorgers beschikbaar, evenals informatie over de ondersteuningsmogelijkheden van het Zorgteam Roermond. U kunt deze dag ook deelnemen aan een van de workshops “in balans met mantelzorg” of de informatieve bijeenkomst met het zorgteam.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop of informatie van het zorgteam kan via de website www.groenekruis.nl/event. Daar vindt u informatie over de andere activiteiten die deze dag plaatsvinden.

Uitnodigingskaart (pdf)