Liefdevol contact tussen jong en oud

Regelmatig komen Roermondse scholen op bezoek in St. Jan Baptist en Amaliahof, om leuke activiteiten met de bewoners te doen. Zowel de ouderen – al dan niet met dementie – als de jongeren genieten van elkaar. Er ontstaan spontane gebeurtenissen en liefdevolle gesprekken. Zo krijgen de jongeren een blik in de wereld van de ouderen en andersom. Wat wordt er dan zoal gedaan:

  • voorlezen in de kinderboekenweek
  • kerststukjes maken, het kerstspel opvoeren
  • kienen, spelletjes, karaoke
  • het organiseren van een high tea
  • de lampionnen met St. Maarten

Maar ook gaan de bewoners wel eens naar een school toe. De leerlingen leggen hen dan helemaal in de watten, met bijvoorbeeld: een rondleiding door de school, nagels lakken, haren kappen of een uitgebreide lunch.