Vrijwilligers Laurentius Ziekenhuis te gast in stadhuis

img_4166Op 27 september kwam de eerste van drie groepen vrijwilligers naar het stadhuis voor de voorlichting over dementie: hoe herken je het en vooral hoe ga je ermee om?
Ter introductie wordt een filmpje bekeken waarin een vrouw vertelt over haar dementie. “Je ziet niets aan deze vrouw en eigenlijk merk je ook niets aan haar.” De 12 vrijwilligers luisteren aandachtig en stellen diverse vragen aan Anjes Verheggen en Marie Jose Janssens.
In het ziekenhuis komen de vrijwilligers vaak mensen tegen die wel vier keer vragen waar ze naar toe gaan of mensen die bang zijn. Tijdens de voorlichting is gesproken over hoe in deze situaties te handelen.
img_4167
De site van Samen dementievriendelijk biedt een eenvoudige vuistregel: doe GOED door (G) gerust te stellen, (O) oogcontact te maken, (E) even mee te denken en (D) dankjewel (en dit bedankje is voor degene die geruststelt, oogcontact maakt en meedenkt).

3 en 4 oktober komen de volgende groepen vrijwilligers.