1e predicaat ‘Samen dementievriendelijk’ voor Cox & Co

foto: Daphne Clerx

Op woensdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, reikt wethouder Marianne Smitsmans het predicaat ‘Samen dementievriendelijk’ uit aan Cox & Co. Dit predicaat geldt voor de horecabedrijven Schnitzelparadies en het Tuincafé Praxis Tuincentrum Roermond. Hiermee is Cox & Co de eerste onderneming in Roermond die de sticker met dit predicaat op de deur mag plakken.

Cox & Co is ook een van de eerste ondernemers die vanaf het begin actief meedoet aan Dementievriendelijk Roermond, door onder andere medewerkers te laten voorlichten over (omgaan met) dementie. Deze voorlichting is een van de belangrijkste criteria voor het verkrijgen van het predicaat. Wethouder Marianne Smitsmans: “Ik vind het geweldig dat Cox & Co dit predicaat krijgt en ik hoop dat nog veel meer ondernemingen en organisaties dit voorbeeld zullen volgen.”

Een organisatie of onderneming kan het predicaat krijgen als het voldoet aan een aantal criteria van ‘Samen dementievriendelijk’. Dit is een samenwerking tussen Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie.  Meer informatie staat ook op www.samendementievriendelijk.nl.