Mantelzorgers gezocht

Inlife-200Mantelzorgers gezocht: test de nieuwe app Inlife

De Universiteit van Maastricht en Alzheimer Centrum Limburg lanceren in samenwerking met Platform Mantelzorg Limburg de nieuw app ‘Inlife’.
Wilt u mensen om u heen betrekken bij het dagelijks leven en de zorg met elkaar regelen en beter verdelen? De nieuwe app Inlife verbindt iedereen rondom je naaste met dementie.
Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft naast haar reguliere taken elk jaar een aantal speerpunten waar ze extra aandacht aan besteedt. Een van de speerpunten dit jaar is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie.

Daarnaast werkt PML regelmatig mee aan specifieke (onderzoeks)projecten waarin ze met name wil waarborgen dat het perspectief en de stem van de mantelzorger actief wordt meegenomen in dat project. Dat er niet over mantelzorgers wordt gesproken, maar met hen. Zodat de resultaten van een project ook daadwerkelijk van meerwaarde kunnen zijn voor mantelzorgers in de praktijk. PML participeert dit jaar in verschillende projecten rondom dementie, waarvan Inlife er een is. PML maakt deel uit van de projectgroep en zoekt daarnaast mee naar mantelzorgers die Inlife willen uittesten.

Via Inlife regelt u samen de zorg voor uw naasten met dementie. In een veilige, online omgeving kunt u samen met betrokken familieleden, vrienden en buren de zorg makkelijk organiseren en blijft u op de hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen. Inlife is ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht en wordt op dit moment getest door mantelzorgers van mensen met dementie. Doe mee met de test en ontdek de voordelen en het gemak van Inlife. Het Platform Mantelzorg Limburg vindt het belangrijk dat er gekeken wordt vanuit het perspectief van de mantelzorger naar onder andere de meerwaarde van Inlife. Platform Mantelzorg Limburg is om die reden actief betrokken bij het Inlife project door te  faciliteren dat mantelzorgers actief meedenken in het verder ontwikkelen en  implementeren van deze nieuwe app Inlife.

Hoe doet u mee met Inlife?
Iedereen die mantelzorger is voor een naaste met dementie, in Nederland woont en beschikt over een internetverbinding op pc, laptop, tablet of smartphone kan meedoen. Meldt u eerst aan op www.myinlife.nl en krijg daarna gratis toegang tot de website en app met allerlei mogelijkheden.

Uw ervaringen zijn belangrijk
In de testfase van Inlife onderzoeken we de bruikbaarheid en effectiviteit. We zijn nu op zoek naar naasten van mensen met dementie die hieraan willen bijdragen. Van u als tester wordt gevraagd dat u actief gebruikmaakt van de app en onbeperkt mensen uitnodigt in uw kringen. Gedurende de testfase vragen de onderzoekers u om enkele vragenlijsten in te vullen via internet. U bepaalt zelf wanneer u deze lijsten invult. Dit kost slecht een half uur tot een uur van uw tijd. De resultaten helpen mee om de app en de dementiezorg  in de toekomst nog verder te verbeteren.

Nieuwsgierig of kent u mensen die Inlife willen gebruiken?
Download de app gratis in de app-store op je smartphone of tablet en meldt je aan op www.myinlife.nl via de oranje knop op de website ‘ik doe mee aan Inlife’

Meer weten?
Wilt u als organisatie meer weten over de app? Neem contact op met Alieske Dam: alieske.dam@maastrichtuniversity.nl of telefoon (043) 388 41 13.  Indien gewenst kan bij een mantelzorgbijeenkomst de app gedemonstreerd worden.

Bron: Nieuwsbrief juli 2016 – Platform Mantelzorg Limburg