Voorlichtingsbijeenkomst Stadstoezicht

StadstoezichtOp woensdagochtend 31 maart zit de kantine van Stadstoezicht vol. BOA’s, handhavers en stadswachten krijgen informatie over dementie, hoe zij het tegen kunnen komen in hun werk, en nog belangrijker, hoe zij ermee om moeten gaan.
Anjes Verheggen en Lei Janssens van Dementievriendelijk Roermond geven de presentatie en gaan met de medewerkers in gesprek. Al gauw blijkt dat de medewerkers van Stadstoezicht regelmatig in contact komen met mensen met dementie. Zo vertelde een BOA dat hij een oude vrouw, zonder jas ’s avonds in het donker tegenkwam op straat. Hij heeft gezorgd dat zij terugkwam in haar woning. Anderen vertelden dat het vaak moeilijk is: ”Wat doe je als iemand dagelijks op straat rond loopt en in gevaarlijke situaties terechtkomt?” Als BOA kun je niet veel meer dan signaleren en het melden op de plaats waar het thuishoort, in dit geval het Zorgteam.

Het doel van de presentatie was dat de medewerkers oog hebben voor mensen met dementie en luisteren naar signalen wanneer ze denken “Hier is iets niet pluis.” Het blijft moeilijk hoe je bijvoorbeeld een vrouw van rond de 75 aanspreekt als zij ’s morgens om 7.30 uur over de Maasbrug loopt. Wanneer ben je bemoeizuchtig en wanneer terecht bezorgd.
Voldoende stof voor een volgend werkoverleg of een gesprek tijdens de pauze.

Wilt u ook een voorlichting over dementievriendelijk Roermond en wat u kunt doen? Neem dan contact op met de projectleider, mevrouw Lei Janssens via info@dementievriendelijkroermond.nl of 06 12 16 17 18