18 maart start campagne voor een dementievriendelijk Limburg

attachment.ashx
Gemeente Roermond en Alzheimeronderzoekfonds Limburg beginnen op 18 maart met de campagne Limburg Helpt Onvergetelijk voor een dementievriendelijke samenleving in Limburg. Tevens is dit de start van een bewustwordingscampagne hoe je zelf de risicofactoren op dementie kunt beïnvloeden en zo dementie kunt proberen te voorkomen.
Dit jaar viert Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+ zijn 15-jarig bestaan. Tevens is het dan 30 jaar geleden dat in het Maastrichtse ziekenhuis de eerste geheugenpoli werd opgericht. Tijd voor een Limburgse campagne over dementie waaraan de Gemeente Roermond als partner meewerkt in het kader van Dementievriendelijk Roermond.
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 maart in de Tuinzaal van het Stadhuis (Markt 31 in Roermond). Sprekers zijn Prof. dr. Frans Verhey: directeur van Alzheimer Centrum Limburg en hoogleraar neuropsychiatrie / ouderenpsychiatrie, Martijn Braam: directeur Albert Heijn Godsweerdersingel Roermond en Marianne Smitsmans, wethouder Gemeente Roermond.
De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Verder zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd enkele Roermondse bedrijven die actief gaan meedoen en de leden van de stuurgroep en van de werkgroepen van de beweging Dementievriendelijk Roermond.
Programma:
• 14.30 – 14.45 Ontvangst
• 14.45 – 15.45 Toelichting en ruimte voor vragen
• 15.45 – 16.30 Koffie of thee en vlaai

Alzheimeronderzoekfonds Limburg is een samenwerking van Alzheimer Centrum Limburg en Health Foundation Limburg.

Dementievriendelijk Roermond is een initiatief van de Gemeente Roermond en wordt in de uitvoering ondersteund door Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij Dementie en Alzheimer Nederland
alzheimeronderzoekfonds_logo_CMYK (2)