Eerste Alzheimervriendelijke kerk!

Op 10 januari ontvangt de Jonge Kerk in Roermond als eerste kerk in Midden-Limburg het predicaat Dementievriendelijk. Corry Koolen, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Limburg zal dan de erbij behorende sticker aan de deur bevestigen.

De oecumenische basisgroep de Jonge Kerk heeft door de jaren heen laten blijken, dat mensen, die vergeetachtig en dement worden bij de kerkgemeenschap betrokken kunnen blijven. Leden van het koor van de Jonge Kerk bijvoorbeeld, spannen zich in om met individuele begeleiding langdurig een koorlid betrokken te houden. Er is een aparte tafel, waar ouderen en mensen met dementieklachten na de dienst een kop koffie kunnen drinken en leden van de gemeenschap bezoeken hen trouw thuis. Er is speciale aandacht voor de mantelzorger van een lid met dementie van de kerk, die ook ongevraagd, maar wel gewenst, hulp krijgt geboden.

De erkenning kan gezien worden als een bijdrage aan het beleid van de overheid om de samenleving sterker bij de zorg voor ouderen met hun gebreken te betrekken en past in het dementievriendelijk maken van Roermond.

Na de zondagse dienst, die in het teken zal staan van het dementievriendelijk zijn, wordt de sticker uitgereikt. De dienst wordt meerstemmig opgeluisterd door het koor van de Jonge Kerk onder leiding van Jos Lamboo.

Zondag 10 januari 2016, 11 uur. Ursulakapel. Voogdijstraat 24 Roermond.