Dementievriendelijke filmvoorstelling “Wad”

ECI Cultuurfabriek gaat de komende maanden dementievriendelijke filmvoorstellingen organiseren. Dit houdt in: een korte pauze, een klein lampje tijdens de voorstelling en een extra gastheer/-vrouw. Er wordt steeds een belevingsfilm getoond.
Eenmaal per maand, op donderdagmiddag (aanvang 14.00 uur).

Op het programma staan:
= donderdag 2 mei: Wad (93 minuten)
= donderdag 6 juni: De Wilde stad (85 minuten)
= donderdag 4 juli: The Ancient Woods (74 minuten)
= augustus: geen film
= donderdag 5 september: Mountain (74 minuten)

De eerste film op 2 mei: “Wad”
De eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes, maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad.
Bekijk de trailer van deze film.