Opleiding Samen Dementievriendelijk

Samen Dementievriendelijk gaat in Roermond trainers opleiden. De training van Samen Dementievriendelijk ligt in het verlengde van Dementievriendelijk Roermond.
Samen Dementievriendelijk heeft zowel een online als een offline training ontwikkeld. Deze training wordt gegeven door getrainde vrijwilligers. De trainingen van Samen Dementievriendelijk gaan een stap verder dan de voorlichtingen van Dementievriendelijk Roermond en kunnen behalve kennis over dementie ook gedragsverandering realiseren.
banner-medium-rectangle-300x250Dementievriendelijk Roermond wil Roermond informeren over dementie: wat is het, hoe herken je dementie en hoe ga je er mee om? Samen Dementievriendelijk biedt een 2-daagse training: tijdens de eerste dag ligt het accent op dementie en tijdens de tweede dag op hoe sta je voor een groep en hoe krijg je de ander in beweging.
Aan het einde van de 2-daagse training volgt een evaluatie en wordt beoordeeld of je over voldoende vaardigheden en capaciteiten beschikt om deze training namens Samen Dementievriendelijk te geven.
Weet je iemand anders, die mogelijk ook geïnteresseerd is in het geven van trainingen als vrijwilliger? Deel dan dit bericht, zodat de ander zich ook kan aanmelden voor de training.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de projectleider van Roermond Dementievriendelijk, mevr. Lei Janssens 06 1216 1718.