Voorlichtingsbijeenkomst Wonen Limburg

IMG_3431Op dinsdagmiddag 10 mei hebben medewerkers van Wonen Limburg en Wonen Zuid deelgenomen aan een kenniscafé rondom dementievriendelijk Roermond. Ben Stammen, adviseur Wonen Welzijn Zorg en Ria Verstappen, consulente Hulp bij Dementie zijn met de medewerkers in gesprek gegaan over vragen als: wat is dementie, hoe herken je het en – nog belangrijker – hoe ga je om met mensen met dementie?
Een medewerker van Wonen Limburg vertelde dat ze regelmatig een huurder aan de telefoon krijgt die zich zorgen maakt over een gebeurtenis van 60 jaar geleden. “Ik maak er een notitie van en geef het door.” De huurder was gerustgesteld, vooral door de rustige benadering van de telefoniste. Maar wat doe je verder? Schakel je familie in? Wat moet je doen?  Bespreek je dit intern binnen de woningbouwvereniging?

De circa twintig aanwezige medewerkers hadden veel vragen voor de sprekers en waren zeer geïnteresseerd in het thema dementie.

Het doel van de presentatie was dat de medewerkers oog hebben voor mensen met dementie en luisteren naar signalen wanneer ze denken “Hier is iets niet pluis.” Het blijft moeilijk hoe je bijvoorbeeld een huurder aanspreekt die het heel normaal vindt om ’s nachts te stofzuigen. Wanneer ben je bemoeizuchtig en wanneer terecht bezorgd? Voldoende stof voor een volgend werkoverleg of een gesprek tijdens de pauze.

Wilt u ook voorlichting over dementievriendelijk Roermond en wat u kunt doen? Neem dan contact op met de projectleider, mevrouw Lei Janssens via info@dementievriendelijkroermond.nl of 06 1216 1718.