ECI Cultuurfabriek besteedt aandacht aan dementie

Als opmaat naar de werkconferentie van 24 september vinden op dinsdag 15 september 3 filmvoorstellingen plaats in de Eci cultuurfabriek. Deze voorstellingen worden op woensdag 30 september september herhaald.
Voorafgaand aan de voorstellingen  op dinsdag 15 september en woensdag 30 september wordt een inleiding gegeven.
De speelfilm en de documentaire  zijn speciaal voor deze werkconferentie geselecteerd.

Still Alice ( speelfilm) dinsdag 15 september om 15.00 uur en 20.00 uur en woensdag 30 september om 15.00 uur
Ticket : € 8,-
Telefonisch reserveren kan  via de receptie van de Eci cultuurfabriek 0475-317171

Alice Howland is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als ze de ziekte van Alzheimer blijkt te hebben. Langzaam maar zeker begint ze zichzelf en haar leven te verliezen. Een hartverscheurend portret over een vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. Julianne Moore won terecht een Golden Globe en een BAFTA voor haar superieure en aangrijpende acteerprestatie.

https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=still+alice+trailer+nl

Vergeet me niet (documentaire) dinsdag 15 september om 15.15 uur en woensdag 30 september om 15.15 uur en 20.15 uur
Ticket : € 8,- Telefonisch reserveren kan via de receptie van de Eci cultuurfabriek 0475-317171

Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren ’60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt. ‘Vergeet Me Niet’ is een erg persoonlijke maar tegelijk universele film, ontroerend, maar ook opvallend onsentimenteel.

https://www.youtube.com/watch?v=VkW11Q_k3BU