Tandemtocht 2bike4alzheimer

2Bike4AlzheimerOp 19 en 20 september 2015 vindt voor de vierde keer de 400 km non-stop estafette tandemtocht voor Alzheimeronderzoek plaats. Dit wordt georganiseerd door de Stichting 2bike4alzheimer.
In estafettevorm leggen de deelnemers in 24 uur een route van 400 km in Midden-Nederland af op tandems. Deelnemers zijn zelf geen Alzheimerpatiënten, maar sportievelingen die zich willen inzetten voor deze actie. De tandem staat symbool voor de ziekte van Alzheimer. Want wie achterop de tandem zit, is volledig afhankelijk van de bestuurder. Dit is namelijk precies wat Alzheimerpatiënten dagelijks ervaren. Voor iemand met dementie moet je de klok rond zorgen, vandaar dat er 24 uur wordt gefietst. De deelnemers werven ook fondsen ten behoeve van onderzoek. De organisatie wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en sponsoren.
Inschrijven is mogelijk tot 1 augustus.
Meer informatie: www.2bike4alzheimer.nl