Vorsorgepreis op reis

Op 14 januari won Dementievriendelijk Roermond de Vorsorgepreis 2018. Dit is een Europese preventieprijs die door NiederOsterreich is uitgeschreven.
Wethouder Marianne Smitsmans is ontzettend trots: “Het is geweldig dat wij deze EU-prijs winnen. Het is een mooie erkenning voor alle organisaties, vrijwilligers en mantelzorgers die samen Dementievriendelijk Roermond vormgeven. Deze prijs is een extra stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg.”
De trofee maakt een tournee langs een aantal partners in Roermond.

6 februari: Alzheimer café

Op 6 februari namen gastvrouwen van het Alzheimer café Midden-Limburg het beeldje over van de Werkgroep Publieksvoorlichting.
De prijs wordt ervaren als waardering en is een opsteker: “We gaan door!”

25 januari: werkgroep Publieksvoorlichting

Op 25 januari heeft wethouder Smitsmans de trofee overhandigd aan de werkgroep Publieksvoorlichting van Dementievriendelijk Roermond.
Annie Huijbregts van de werkgroep vindt het een mooie stimulans: “Maar we zijn er nog lang niet. Goed dat dementie nu een thema is in Roermond. Maar mensen die anders reageren dan de geldende norm, tellen vaker niet dan wel mee in Roermond. Dus, heel leuk die prijs, maar nu weer gewoon aan het werk.”

De werkgroep ziet de prijs als een stimulans om verder te gaan met haar werkzaamheden, en daar heeft zij ook de inwoners en ondernemers bij nodig.